Πληροφορίες προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες) σχετικά με την ενημέρωση και προστασία τους από τον κορωνοϊό Sars–Cov-2 ανέπτυξαν το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), στο πλαίσιο της Πράξης «Καθολικός Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προσβάσιμου Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού».

Το υλικό είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και είναι πλέον διαθέσιμο στις εξής μορφές:


1. Στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) με υπότιτλους

2. Σε ακουστική μορφή

3.Σε μεγέθυνση για προβολή και εκτύπωση σε διαφορετικά μεγέθη γραμματοσειρών (18 και 28 στιγμές)

4. Σε έντυπη μορφή με τον Ελληνικό Κώδικα Braille

5. Σε ηλεκτρονική μορφή με δυνατότητα εκτύπωσης από εκτυπωτές Braille: Plain text (έτοιμο για μετατροπή σε Braille) και εκτυπώσιμο Braille με τη χρήση του λογισμικού DBT

6. Σε απλοποιημένο κείμενο (Easy to Read) και

7. Σε Κοινωνική Ιστορία

Σε δήλωσή της, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, σημείωσε πως «η προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία είναι βασικός άξονας της εκπαιδευτικής μας πολιτικής και η δυνατότητα πρόσβασης σε προσιτές μορφές των σημαντικών πληροφοριών και οδηγιών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Sars–Cov-2 αποτελεί έμπρακτο δείγμα εφαρμογής αυτής της πολιτικής».

H έκδοση 8 Οδηγιών και 19 Ερωτήσεων-Απαντήσεων για τη νόσο COVID-19 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις προσιτές μορφές είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του έργου στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο ανάπτυξης του υλικού, Βασίλη Κουρμπέτη, στα τηλέφωνα: 210 3443016 και 6936 121784 ή στο email vkourmpetis@minedu.gov.gr
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα