ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να βράζετε τα ζυμαρικά
Χρειάστηκε ένα tweet που έγινε viral για να μας κάνει να αμφισβητήσουμε όσα ξέρουμε για τον τρόπο που βράζουμε τα ζυμαρικά
Μέσα στην εβδομάδα ένας άντρας έγραψε στο twitter ότι η κοπέλα του έφτιαχνε ζυμαρικά και τα έβαλε στην κατσαρόλα με κρύο νερό και μετά άναψε το μάτι της κουζίνας. Όταν της είπε ότι πρέπει να μπουν όταν το νερό βράζει, εκείνη του απάντησε: «κυριολεκτικά, όλοι οι άντρες είστε το ίδιο».
Όπως καταλαβαίνετε, το twitter συνταράχτηκε. Μαγειρεύουμε λάθος τα μακαρόνια τόσα χρόνια;
Ένας χρήστης αποφάσισε να βάλει στην συζήτηση (που ήδη είχε γίνει viral) και τον γνωστό Αμερικανό παρουσιαστής και σεφ, Άλτον Μπράουν.
Ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η κοπέλα του έχει δίκιο. Το κρύο νερό είναι ο τρόπος για να βράσουμε τα μακαρόνια.
Στη συνέχεια εξήγησε περισσότερο, ότι είναι μια μέθοδος που προτιμά ειδικά για ζυμαρικά μικρού μεγέθους, όπως πένες ή φαρφάλε για παράδειγμα.
Η κοπέλα σου έχει δίκιο έγραψε και ο σεφ Κένζι Λοπεζ. Στη συνέχεια του tread, eεπειδή οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή, εξήγησε ότι με αυτή τη μέθοδο μπορούμε να βάλουμε λιγότερο νερό και να τα σιγοβράσουμε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να μας δώσει περισσότερο συμπυκνωμένο άμυλο, πράγμα που κάνει τη σάλτσα καλύτερη. «Είναι μια καλύτερη μέθοδος σε όλο τον κόσμο».
Υπήρχαν βέβαια και σεφ που δεν συμφωνούν με την μέθοδο, τονίζοντας ότι ειδικά σε κουζίνες εστιατορίων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.
πηγή:tastyday.gr
Όπως καταλαβαίνετε, το twitter συνταράχτηκε. Μαγειρεύουμε λάθος τα μακαρόνια τόσα χρόνια;
Ένας χρήστης αποφάσισε να βάλει στην συζήτηση (που ήδη είχε γίνει viral) και τον γνωστό Αμερικανό παρουσιαστής και σεφ, Άλτον Μπράουν.
Ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η κοπέλα του έχει δίκιο. Το κρύο νερό είναι ο τρόπος για να βράσουμε τα μακαρόνια.
Στη συνέχεια εξήγησε περισσότερο, ότι είναι μια μέθοδος που προτιμά ειδικά για ζυμαρικά μικρού μεγέθους, όπως πένες ή φαρφάλε για παράδειγμα.
Η κοπέλα σου έχει δίκιο έγραψε και ο σεφ Κένζι Λοπεζ. Στη συνέχεια του tread, eεπειδή οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή, εξήγησε ότι με αυτή τη μέθοδο μπορούμε να βάλουμε λιγότερο νερό και να τα σιγοβράσουμε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να μας δώσει περισσότερο συμπυκνωμένο άμυλο, πράγμα που κάνει τη σάλτσα καλύτερη. «Είναι μια καλύτερη μέθοδος σε όλο τον κόσμο».
Υπήρχαν βέβαια και σεφ που δεν συμφωνούν με την μέθοδο, τονίζοντας ότι ειδικά σε κουζίνες εστιατορίων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.
πηγή:tastyday.gr