ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πως μια θρεπτική κοτόσουπα αποτελεί το καλύτερο «γιατροσόφι» όταν είμαστε άρρωστοι
Πού οφείλεται η καταπραϋντική δράση της;
Πως εξηγείται ότι η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό «γιατροσόφι» που μας έφτιαχνε η μαμά μας όταν αρρωσταίναμε ως παιδιά;
Η εξήγηση είναι πολύ απλή και επιστημονικά τεκμηριωμένη.
Η Δρ Τζούλιαν Σλαγκ από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Χαλ πριν λίγα χρόνια παρουσίασε τα επιστημονικά δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι η κοτόσουπα είναι το ιδανικό «γιατρικό» για τα κρυολογήματα και άλλου είδους ιώσεις.
- Το 1978, ο Marvin Sackner εκπόνησε επιστημονική μελέτη που κατέδειξε ότι η κοτόσουπα παρέχει ανακούφιση σε ασθενείς που εκδηλώνουν ρινική συμφόρηση.
- Το 1980, ο Irwin Ziment απέδειξε ότι ο ζωμός του κοτόπουλου βοηθά να μειωθεί η συσσώρευση βλέννας στους πνεύμονες και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εάν ο ζωμός περιέχει καυτερά μπαχαρικά.
- Η έρευνα του Ziment επιβεβαιώθηκε το 2000 από τον Stephen Rennard, ο οποίος υποστήριξε ακόμη πως η κοτόσουπα, επειδή μειώνει την ποσότητα βλέννας στους πνεύμονες, υποστηρίζει τη δράση των λευκών αιμοσφαιρίων ενάντια στο κρυολόγημα.
Η εξήγηση είναι πολύ απλή και επιστημονικά τεκμηριωμένη.
Η Δρ Τζούλιαν Σλαγκ από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Χαλ πριν λίγα χρόνια παρουσίασε τα επιστημονικά δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι η κοτόσουπα είναι το ιδανικό «γιατρικό» για τα κρυολογήματα και άλλου είδους ιώσεις.
- Το 1978, ο Marvin Sackner εκπόνησε επιστημονική μελέτη που κατέδειξε ότι η κοτόσουπα παρέχει ανακούφιση σε ασθενείς που εκδηλώνουν ρινική συμφόρηση.
- Το 1980, ο Irwin Ziment απέδειξε ότι ο ζωμός του κοτόπουλου βοηθά να μειωθεί η συσσώρευση βλέννας στους πνεύμονες και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εάν ο ζωμός περιέχει καυτερά μπαχαρικά.
- Η έρευνα του Ziment επιβεβαιώθηκε το 2000 από τον Stephen Rennard, ο οποίος υποστήριξε ακόμη πως η κοτόσουπα, επειδή μειώνει την ποσότητα βλέννας στους πνεύμονες, υποστηρίζει τη δράση των λευκών αιμοσφαιρίων ενάντια στο κρυολόγημα.