Λατρεύετε τα καυτερά φαγητά;

Τότε θα αγαπήσετε και τα αποτελέσματα νέας μελέτης του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, που έδειξε ότι η κατανάλωση κόκκινων, καυτερών πιπεριών χαρίζει μακροζωία! Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση του συγκεκριμένου τροφίμου συνδέθηκε με μείωση 13% στη συνολική θνησιμότητα- κυρίως σε θανάτους που οφείλονταν σε καρδιαγγειακά συμβάματα και εγκεφαλικά.

Εδώ και πολλούς αιώνες, τα μπαχαρικά και οι πιπεριές θεωρούνται ιδιαίτερα επωφελή για την υγεία, ωστόσο μόνο μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε στην Κίνα το 2015 είχε εστιάσει στις καυτερές κόκκινες πιπεριές και στην επίδρασή τους στη μακροζωία. Η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS, επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα της κινεζικής μελέτης.

Η μελέτη χρησιμοποίησε στοιχεία από τη μελέτη NHANES, που συμπεριέλαβε περισσότερους από 16.000 Αμερικανούς, που παρακολουθήθηκαν για 23 χρόνια. Οι ερευνητές βρήκαν πως εκείνοι που κατανάλωναν καυτερές κόκκινες πιπεριές ήταν στην πλειοψηφία τους λευκοί, άνδρες, νεαρότερης ηλικίας, παντρεμένοι, κάπνιζαν, έπιναν αλκοόλ και κατανάλωναν περισσότερα λαχανικά αλλά και περισσότερο κρέας.