Τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παγωτό
Το Καλοκαίρι πλησιάζει!
Το καλοκαίρι, που πλησιάζει, με την άνοδο της θερμοκρασίας, το παγωτό αποκτά την τιμητική του και αδιαμφισβήτητα γίνεται ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά επιδόρπια πολλών ανθρώπων.
Η ποικιλία των παγωτών που θα βρείτε στα ψυγεία και αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, μπορεί να είναι δροσιστικό και απολαυστικό, όμως μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους και για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παγωτό.
Το ψυγείο από το οποίο θα αγοράσετε το παγωτό δεν θα πρέπει να είναι άμεσα εκτεθειμένο στον ήλιο.
Ο καταψύκτης που περιέχει παγωτά δεν θα πρέπει να περιέχει άλλου είδους προϊόντα και επιβάλλεται να είναι καθαρός.
Ένα ψυγείο παγωτών ανοίγει και κλείνει πολλές φορές την ημέρα. Καλό είναι λοιπόν να μην είναι υπερβολικά γεμάτο, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην ψύχονται επαρκώς όλα τα παγωτά.
Μην αγοράσετε παγωτό, αν δεν είστε σίγουροι πως διατηρείται σε χαμηλή θερμοκρασία. Η κατάλληλη θερμοκρασία για τους καταψύκτες παγωτών είναι από -18° C και κάτω.
Μην καταναλώνετε ένα παγωτό αν:
-Η συσκευασία του κυρίως αν είναι ξυλάκι είναι υγρή, κολλημένη πάνω στο προϊόν, σχισμένη και γενικότερα δεν μοιάζει με τη συσκευασία στα διαφημιστικά και στις αφίσες της εταιρείας που το παρασκευάζει.
-Υποχωρεί στο άγγιγμά σας, ακόμα και αν μόλις το βγάλατε από το ψυγείο.
-Τα κυπελάκια και αυτά που βρίσκονται σε συσκευασία με καπάκι είναι υπερχειλισμένα.
-Θρυμματίζεται, περιέχει μικροκρυστάλλους, είναι παραμορφωμένο. Αν εμφανίζει την εικόνα αυτή, είναι πιθανό να έχει αποψυχθεί και καταψυχθεί ξανά.
-Η γεύση του είναι πικρή, ξινή ή αλμυρή.
-Η οσμή του είναι δυσάρεστη.