Μελέτη του Έλληνα επιστήμονα, Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης, δίνει χτύπημα στον καρκίνο, την ασθένεια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε όλον τον πλανήτη.

Όπως αναφέρει το φάρμακο άμυνας απέναντί του είναι το ελαιόλαδο, διαχρονικό προϊόν και φάρμακο των Ελλήνων.


Όπως υποστηρίζει, «καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους».

Μάλιστα η μελέτη του ομογενή επιστήμονα έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562, αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.