Ο καύσωνας έρχεται και εμείς οφείλουμε να οχυρωθοπύμε απέναντί του.

Αυτά είναι τα φρούτα που πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνουμε αυτή την εποχή, σε λογικές ποσότητες, για να έχουμε την απαραίτητη ενυδάτωση και ενίσχυση στον οργανισμό μας.

Γιαούρτι

Οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν μεγάλη προσοχή στην συντήρηση των τροφίμων. Ειδικά τα φρέσκα τρόφιμα και το κρέας δεν διατηρούνται εκτός ψυγείου. Για να προστατευτείτε από τα μικρόβια που καιροφυλακτούν στις τροφές αυτούς τους μήνες καλό είναι να τρώτε αρκετό γιαούρτι, πλούσιο σε απαραίτητα και φιλικά βακτήρια που αποτρέπουν τροφικές δηλητηριάσεις

Κάρδαμο

Όταν ιδρώνουμε, πέφτουν τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό μας, προκαλώντας ιδιαίτερη κόπωση. Το κάρδαμο είναι τέλεια πηγή σιδήρου που συνοδεύει μοναδικά τις σαλάτες σας. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να το έχετε στο σπίτι σας, στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας.

Μαρινάδες

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα παχυντικά και ανθυγιεινά barbeque του καλοκαιριού με κάτι πιο ελαφρύ, προτιμήστε κοτόπουλο, θαλασσινά και ψάρια και ψητά λαχανικά. Έτσι, θα μειώσετε κατά πάρα πολύ την πρόσληψη θερμίδων. Φροντίστε ότι και αν επιλέξετε να μαγειρέψετε σε σχάρα, να το έχετε μαρινάρει σε μείγμα από λάδι και λεμόνι ώστε να επωφεληθείτε από την αντικαρκινογόνο δράση του.

Καλοκαιρινά φρούτα

Το σημαντικότερο αυτούς τους μήνες είναι να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα των υγρών στον οργανισμό σας. Τα φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και νερό και έτσι είναι ιδανικά για πρωινό ή δεκατιανό το καλοκαίρι.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος και διεγείρουν άμεσα τα επίπεδα ενέργειας. Ακόμα καλό είναι να τα καταναλώνετε αυτήν την περίοδο, λόγω των φιλικών βακτηρίων που περιέχουν και της ικανότητας τους να επαναφέρουν την φυσική χλωρίδα του οργανισμού.

Μπανάνες

Που θα ήμασταν χωρίς τις μπανάνες; Ένα τέλειο σνακ για όλες τις ώρες, πλούσιο σε κάλιο που με την σειρά του είναι το στοιχείο που ρυθμίζει την απώλεια υγρών από τον οργανισμό