Η σαλάτα είναι πάντα ένα αναπόσπαστο μέρος ενός γεύματος και συνήθως δεν κοστίζει περισσότερα από 10 ευρώ.

Αυτό, όμως, δεν ισχύει και με την Florette Sea and Earth Salad, που θεωρείται η πιο ακριβή σαλάτα του κόσμου. Δημιουργήθηκε από τον celebrity σεφ Raymond Blanc στο ξενοδοχείο Hempel του Λονδίνου και χρειάστηκε έξι ολόκληρες ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί. Ο συνδυασμός του χρόνου παρασκευής της και των ακριβών υλικών που περιέχει έστειλε στα ύψη την τιμή της.

Η σαλάτα περιέχει από χαβιάρι μπελούγκα και αστακό με ξίδι μπαλσάμικο 30 ετών μέχρι τριμμένη τρούφα, καβούρι Κορνουάλης και πατάτες στολισμένες με φύλλα χρυσού. Η πραγματική πρόκληση, όμως, είναι τα 50 γραμμάρια από χαβιάρι Almas, από αυγά συγκεκριμένων ειδών οξύρυγχου. Όσο για την τιμή της; φτάνει τα 900 ευρώ για να την γευτεί κάποιος, αφού πρώτα κάνει την ειδική παραγγελία στο ξενοδοχείο.