Δημιουργήθηκε μετά από 13 χρόνια έρευνας η ροζ... σοκολάτα
Δείτε πως φτιάχνεται
Ο νέος τύπος σοκολάτας μετά από 80 χρόνια είναι γεγονός (η λευκή σοκολάτα επινοήθηκε το 1930). Η ελβετική εταιρεία Barry Callebaut παρουσίασε στην Κίνα (όπου διατηρεί εργοστάσιο) τον τέταρτο τύπο, που συμπληρώνει την τριάδα σοκολάτα λευκή-μαύρη-γάλακτος. Η σοκολάτα έχει ροζ χρώμα, φρουτώδη γεύση και ονομάζεται Ρuby.
Η παρασκευή της είναι αποτέλεσμα ερευνών δεκαετίας και πλέον, ενώ αναμένεται να βγει στην αγορά σε 6-18 μήνες από τώρα. Ο “βασιλιάς” της Ζυρίχης στη σοκολάτα, η Barry Callebaut, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κακάο στον κόσμο, χρειάστηκε 13 χρόνια για να δημιουργήσει τη σοκολάτα από κόκκινους κόκκους κακάο, χωρίς καμία επεξεργασία, προσθήκη φρούτων ή χρωστικές.
Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει πως η γεύση της είναι ξεχωριστή, αφού δεν θυμίζει σε τίποτα τα άλλα είδη (δεν είναι ούτε γλυκιά, ούτε πικρή, ούτε γαλακτώδη), ενώ κάποιος μπορεί να φάει μεγαλύτερη ποσότητα επειδή είναι ελαφριά.