Αυτό οφείλεται στη μεγάλη συγκέντρωση διαιτητικών ινών που περιέχουν τα φύκια, οι οποίες ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, την καύση του λίπους και αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού.

Επίσης ελέγχουν την απορρόφηση σακχάρων και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Τα φύκια έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ουσίες, μέταλλα και βιταμίνες Α, C και Β.

Τολμήστε λοιπόν φύκια στις σαλάτες, στις σούπες και στα καθημερινά σνακ, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

 
πηγή:tastyday.gr