Γαλλία: Καθαριστικό νερό
Στην Γαλλία, οι γυναίκες χρησιμοποιούν εδώ και δύο δεκαετίες μικυλλιακό νερό καθαρισμό. Το νερό αυτό καθαρίζει την επιδερμίδα από νεκρά κύτταρα, από σκόνη και βρωμιές του περιβάλλοντος, αλλά και από κατάλοιπα του μακιγιάζ. Βουτήξτε λίγο βαμβάκι στο νερό και τρίψτε απαλά στο πρόσωπο.

Κίνα: Κολλαγόνο
Έχετε ακούσει σίγουρα για την μόδα του πόσιμου κολλαγόνου. Στην Κίνα, αυτή η πρακτική είναι ευρέως διαδεδομένη. Τα ποτά αυτά περιέχουν κολλαγόνο από ψάρια και έχουν σκοπό να επιδιορθώσουν τα προβλήματα της επιδερμίδας… εκ των έσω. Το κολλαγόνο αποτελεί το 75% του δέρματός μας, και επηρεάζει την ελαστικότητά του. Θυμίζουμε ότι οι μελέτες που έχουν γίνει για να αποδειχθούν τα οφέλη του πόσιμου κολλαγόνου είναι μικρές, και δεν κατέληξαν σε ομόφωνα αποτελέσματα, αλλά η πρακτική εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος.

Αυστραλία: Απόσταγμα από δέντρο τσαγιού και ρίζα μυριόφυλλου
Το έλαιο του τεϊόδεντρου έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες, και σε συνδυασμό με ένα σαμπουάν μπορεί να διώξει την πιτυρίδα. Το έλαιο, πάλι, της ρίζας του μυριόφυλλου χρησιμοποιείται εδώ και αρκετούς αιώνες για να βοηθήσει στην επούλωση πληγών. Στην Αυστραλία, όμως, πολλές γυναίκες το χρησιμοποιούν για την ενυδάτωση που προσφέρει, όπως και για τις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες. Δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα για την ρίζα του μυριόφυλλου, αλλά το φυτό εμφανίζεται πολύ συχνά σε συνταγές παραδοσιακής ιατρικής.

Ινδία: Λάδι καρύδας και κουρκουμάς
Το λάδι καρύδας έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές πρόσφατα, αλλά αποτελεί μυστικό ομορφιάς για τις γυναίκες της Ινδίας εδώ και αιώνες. Ένα χαλαρωτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, και τα μαλλιά μας θα είναι πιο λαμπερά από ποτέ. Ο κουρκουμάς, από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι έχει πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες—ως μπαχαρικό που βάζουμε στο φαγητό μας. Κι όμως, οι μέλλουσες νύφες στην Ινδία τον χρησιμοποιούν και τοπικά, στο πρόσωπό τους, για να ακτινοβολεί το δέρμα τους.

Χιλή: Μέλι και πράσινα σταφύλια
Το μέλι μπορεί να βοηθήσει σε παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Επιπλέον, το μέλι χρησιμοποιείται στην Χιλή ως υλικό για DIY μάσκες προσώπου, μαζί με πολτοποιημένα πράσινα σταφύλια. (Και, για να είμαστε ειλικρινείς, ακούγεται και σαν πολύ νόστιμη ιδέα για απογευματινό σνακ.) Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, και χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την επούλωση πληγών.

πηγή:iatronet.gr