Αυτό το παγωτό σε σχήμα στήθους απέσπασε το πρώτο βραβείο ντιζάιν
Στο Φεστιβάλ Ντιζάιν του Λονδίνου ζητήθηκε από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές να προσέλθουν με ιδέες για τρισδιάστατο παγωτό, βασισμένο σε αυτά που κατανάλωνε η βασιλική οικογένεια τον 18ο αιώνα
Το παγωτό, με γεύση τριαντάφυλλο και chai, που σχεδίασε η με έδρα τη Νέα Υόρκη Σάλι Ρέινολντς κατέλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το στούντιο ντιζάιν φαγώσιμων Bompas & Parr, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Ντιζάιν του Λονδίνου.
Στον διαγωνισμό, ζητήθηκε από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές να προσέλθουν με ιδέες για τρισδιάστατο παγωτό, βασισμένο σε αυτά που κατανάλωνε η βασιλική οικογένεια τον 18ο αιώνα.
Ο νικητής φέρει το όνομα «Φόρος τιμής στο στήθος» (Hommage to the Breast), καθώς έχει το σχήμα γυναικείου στήθους. Έχει γεύση Rose Masala Chai, και αποτελείται από παγωτό βανίλια και μπαχαρικό για chai (το chai είναι ρόφημα που συνηθίζεται στην Ινδία, βράζουν φύλλα τσαγιού με γάλα και κάποια μπαχαρικά). «Παίζει με την ιδέα του κύρους των γυναικών, την εποχή της βασιλείας» δήλωσε ο Σάλι Ρέινολντς.
Τη δεύτερη θέση στην προτίμηση της 11μελούς επιτροπής κατέλαβε το «Παιχνίδια στόματος» (Mouth Toys), δημιουργία της Εστέλα Γκλες: ένας ντοντουρμάς (το τουρκικό παγωτό με τη μαστιχωτή υφή) με γεύση κεράσι.
Τρίτο ήλθε το παγωτό «Bubble-icious», επινόηση του με έδρα το Μιλάνο σχεδιαστή Μικέλε Μενεσκάρντι. Πρόθεσή του είναι να αντιγράψει μια πλάκα σαπούνι, έχει γεύση ανανά και βασιλικό, και πηγή έμπνευσης είναι οι φρουτοσαλάτες και η αρχαία αραβική παράδοση στα γλυκά.
Και τους τρεις νικητές μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να τους γευθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση «Scoop» που φιλοξενείται έως τις 30 του μηνός στο British Museum of Food.