Πέντε λόγοι για να κόψεις την κατανάλωση γαλακτοκομικών
Μπορεί να δεις σημαντικές αλλαγές στο δέρμα, τα μαλλιά, την πέψη, τη διάθεσή, τη συνολική ενέργεια -ακόμη και στο βάρος.
Ακμή
Η ακμή είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση. Το σμήγμα παγιδεύεται στους πόρους, προκαλώντας την ανάπτυξη βακτηρίων στα θυλάκια. Στη συνέχεια προκαλεί φλεγμονή, η οποία μετατρέπεται σε ακμή.
Τα γαλακτοκομικά είναι μια σημαντική αιτία του σμήγματος στο σώμα και βοηθά στην ανάπτυξη της φλεγμονής. Πολλοί παράγοντες μπορούν να επιδεινώσουν την ακμή – τα γαλακτοκομικά δεν είναι πάντα η αιτία. Ο πειραματισμός με τη διατροφή αξίζει μια δοκιμή και μία βόλτα στον δερματολόγο μπορεί επίσης να βοηθήσει να αποκλείσουμε πιο σοβαρά ζητήματα.
Πέψη
Η πέψη γίνεται πολύ πιο σωστά - όχι πιο πρησμένα ή στρογγυλά έντερα. Όταν το σώμα σας δεν μπορεί να διασπάσει τη λακτόζη, συχνά το αποτέλεσμα είναι τα αέρια και το φούσκωμα. Εάν καταναλώνετε πάρα πολύ λακτόζη, μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή στο παχύ έντερο και να εμφανιστεί διάρροια.
Μια συμβουλή: Μην αγοράζετε συνέχεια παστεριωμένο γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας που δεν λήγει ποτέ. Αυτό δεν είναι φυσικό και πιθανώς δεν είναι κάτι που θέλετε να βάλετε στο σώμα σας.
Απώλεια βάρους
Η εξάλειψη των γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Το γάλα, το απλό γιαούρτι και άλλα μη ζαχαρούχα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν λακτόζη, μια φυσική ζάχαρη, ενώ άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να περιέχουν πρόσθετα ζάχαρα.
Εάν προσπαθείτε να χάσετε το επίμονο λίπος της κοιλιάς, ο αποκλεισμός όλης αυτής της ζάχαρης μπορεί πραγματικά να βοηθήσει
Θυρεοειδής
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα σχηματίζουν βλέννα και η πρωτεΐνη στα γαλακτοκομικά προϊόντα έχει βρεθεί ότι αυξάνει τη φλεγμονή σε ζωτικά μέρη του σώματος όπως ο θυρεοειδής αδένας και το πεπτικό σύστημα.
Από την διακοπή γαλακτοκομικών, παρατηρούνται βελτιώσεις στο μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας - τα οποία μπορούν να συνδεθούν και με την υγεία του θυρεοειδούς. Πιείτε επίσης φρέσκο χυμό σέλινου καθημερινά με άδειο στομάχι για να βοηθήσετε την αλκαλικότητα του οργανισμού και ως προληπτικό μέτρο για τα προβλήματα του θυρεοειδούς.
Μύκητας Candida
Το γαλακτοκομικό προϊόν είναι ένα από τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε αν έχετε ή κινδυνεύετε από υπερανάπτυξη Candida. Τα γαλακτοκομικά έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν φλεγμονή, η οποία μπορεί να προάγει την ανάπτυξη ανθυγιεινών βακτηρίων του εντέρου που συνδέονται με κάποιες χρόνιες παθήσεις ή καταστάσεις που περιλαμβάνουν διαρροές στο έντερο.
Το γάλα που καταναλώνουμε είναι παστεριωμένο και ομοιογενοποιημένο και συνήθως προστίθενται συνθετικές βιταμίνες. Αυτά τα αφύσικα πρόσθετα μπορούν να προκαλέσουν υπερανάπτυξη μύκητα που συνδέεται με τον Candida. Τα τρόφιμα που προκαλούν φλεγμονή όπως τα γαλακτοκομικά - όταν προκαλούν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα - μπορούν να οδηγήσουν σε διάρροια, πονοκεφάλους και κόπωση.
πηγή:iatronet.gr